Hidrosjetvom dajemo najljepše lice virovitičkom perivoju

Hidrosjetva je složena, vrlo zahtjevna, te trenutno tehnološki najpouzdanija i najkvalitetnija metoda izrade travnatog pokrivača. Osim bolje efikasnosti i ujednačenijeg razvoja ponika u odnosu na tradicionalne načine sjetve, hidrosjetva je posebno pogodna za neravne površine jer se istovremeno postiže stabilizacija i vegetacijska zaštita ravnih i kosih površina.

Hidrosjetva se vrši na način da se kvalitetnoj travnoj mješavini dodaje voda u kojoj je otopljena celuloza, ljepilo, kolorat, tekuće gnojivo i mineralno gnojivo. Dodani stimulatori rasta i mineralno gnojivo osiguravaju brže klijanje sjemena, te ujednačen i kvalitetniji razvoj ponika na prethodno pripremljenim, dobro zbijenim i od korova očišćenim površinama. Dodavanjem celuloze prilikom hidrosjetve zadržava se vlaga oko sjemena i sprječava isparavanje. Ovakvim načinom sjetve trave smanjuje se mogućnost erozije tla, budući da se celuloza prilikom sjetve, a zbog dodavanja ljepila, zalijepi za površinu.

Za virovitički perivoj jedan od najkvalitetnijih svjetskih proizvođača sa 150-godišnjom tradicijom pomno je odabrao i pripremio mješavinu osam vrsta kvalitetnog travnog sjemena. Smjesa je prilagođena za naše podneblje kao i za ostale specifične uvijete koji određuju uspješnost rasta trave.  Do savršenog travnjaka kojemu nećete moći odoljeti, bilo sjesti na njega bilo bosonog prošetati,  još je vrlo dug put: redovne prihrane, prozračivanja, valjanje, košnje, zalijevanje, čišćenje od korova… i tako samo prvih 100-tinjak godina.

Apeliramo na naše sugrađane da se do daljnjega suzdrže od hodanja zasijanim i trakom označenim površinama. Vrlo brzo imati ćemo jedan od najljepših travnjaka u Slavoniji. Dolje su slike ponika trave samo 6 dana nakon sjetve.

.

 

 

 

© 2004-2018 Flora VTC d.o.o. Virovitica
Izrada Internet stranice. 1dva Održavanje: Flora Vtc.