Obnovljen vozni i strojni park tvrtke

Znatno više nego prijašnjih godina investirano je ove godine u obnovu i proširenje voznog i strojnog parka tvrtke Flora Vtc. Potrebu nam je nametnulo povećanje obima usluga u gotovo svim djelatnostima, a investiciju nam je omogućilo financijsko ostvarenje najvećeg prihoda u povijesti djelovanja naše tvrtke. Ukupna vrijednost novonabavljene opreme i vozila iznosi više od 3 milijuna kuna bez PDV-a, a  nabavljena je javnom nabavom, uglavnom putem financijskog leasinga. Ističemo da je nabava nekih vozila subvencionirana putem natječaja od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Kao i uvijek do sad, zajedničko svim novonabavljenim vozilima i strojevima je da imaju veću učinkovitost, kvalitetu izrade i rada, nude multifunkcionalnost, automatiziranost i nadziranost rada, te jednostavnost rukovanja i održavanja. Pouzdanost i jamstvo garantiraju renomirani svjetski i najbolji domaći proizvođači, dok ekološka osviještenost, energetska učinkovitost, ergonomija i zaštita rukovatelja kod Florinih nabava uvijek su neupitni.

Od većih investicija izdvajamo:


  • kamion s nadogradnjom tip „abroll-navlakač“ velikih kontejnera kakve Flora inače već koristi za skupljanje i prijevoz EE otpada.

Kamion je milijun kuna vrijedan troosovinac njemačkog proizvođača MAN, model TGX 26.460 6X2-2 BL, snage 460KS norme EURO 6. Na njemu je nadogradnja 20-tonski navlakač  domaće  tvrtke Kurelja. Vozilo je u skoro svim elementima naprednije od dosadašnjih, a Flori će omogućiti da postojeće poslove obavlja uz manje troškove, brže i efikasnije.

Uz vozilo je nabavljena i odgovarajuća  dvoosovinska prikolica za abroll kontejnere Njemačkog proizvođača Huffermann vrijedna 180.000 kn.


Podizač kontejnera tip „absetz-kipper“ namijenjen za podizanje i prijevoz kontejnera od 5m³. Vozilo je na platformi IVECO, snage motora 170KS i s podizačem tvrtke Kurelja, nosivosti 7t. Vrijednost vozila je pola milijuna kuna s PDV-om.


  • multifunkcionalno teretno elektro vozilo francuske marke GOUPIL.

Vozilo je potpuno na električni pogon s „nula“ emisijom CO2. Tovarni prostor nadograđen je kipper sandukom i posebnom opremom za zalijevanje nasada u teže pristupačnim područjima. Upravo je buduće održavanje novoobnovljenog gradskog parka zahtijevalo nabavku takvog vozila – lako dostavno teretno vozilo koje će se moći kretati  po novouređenom stazama gradskog parka bez buke, zagađenja okoliša i uništavanja infrastrukture. Vozilo je nosivosti jednu tonu, ima transportnu brzinu 70 km/h i litij-polimer baterije snage 11,5 kW koje mu omogućuju doseg od 160 km po cijeni od 15 kuna. Osim za održavanje novog parka prioritetna namjena mu je rad na gradskim i prigradskim grobljima.


  • dva traktora tvrtke SAME, jedan veliki 85KS model Dorado Classic, te manji-kompaktni model Solaris snage 50KS. Oba su s pogonom na sva četiri kotača, hidrostatski upravljiva s kabinama i ugodnim radnim okružjem za vozača. Za traktore su nabavljeni i komunalni priključci (ralice, rasipači…) sve zajedno u vrijednosti pola milijuna kuna (bez PDV-a).


  • kombinirana višenamjenska samohodna radna jedinica – kosilica/skupljač lišća za djelatnosti Florine službe održavanja zelenih površina. To je specijalni stroj tvrtke Ferris, snage 25KS iznimne okretljivosti i ostalih voznih sposobnosti za održavanje zelenih površina u urbanim sredinama. Vrijednost stroja je 120.000 kn (bez PV-a)

 

Osim navedenog, nabavljeno je niz opreme manjih vrijednosti (kosilice, malčeri, freze, trimeri, snježni plugovi i rasipači, traktorske prikolice i manja vozila,

 

 

© 2004-2018 Flora VTC d.o.o. Virovitica
Izrada Internet stranice. 1dva Održavanje: Flora Vtc.