Povijest

Početak Flore vezan je za prvu proizvodnju umjetnog cvijeća u Hrvatskoj, kada je obitelj Polak u Beču kupila kompletnu tvornicu za ove namjene. Na cijelom prostoru jugoistočne Europe bila je još samo jedna takva tvornica, ali po asortimanu proizvoda znatno manja od virovitičke. Tvornicu 1929.g. sa svih 16 radnica od obitelji Polak kupuje Drago Čeleda i sa suprugom Slavicom uspješno ju pod imenom Flora vodi sve do 1960.g.

Gotovi proizvodi (proizvodi od mirte- vijenci za mladenke i ukrasi za mladoženje, buketi, cvijeće za sobne dekoracije, pogrebni vijenci i sl.) poznati u široj regiji po kreativnosti i ljepoti u ukrasnim kutijama također proizvedenim u Flori otpremali su se poštom i vlakom do zadovoljnih kupaca.

Godine 1960. Flora je s kompletnim asortimanom prodana Gradu Virovitici, proizvodnja cvijeća polako se gasila, ali se proširila proizvodnja nadgrobnih vijenaca koji su se i izvozili u susjednu Mađarsku. Poduzeće se polako orijentira na komunalne usluge. Mijenja različite oblike organizacije i ime, a na prijedlog gradskih čelnika 1990. godine iz tadašnjeg gradskog komunalnog poduzeća Virkom izdvojene su djelatnosti održavanja gradskog zelenila, groblja, trgovina pogrebnom opremom i cvjećarnica. Tim činom izdvajanja osnovana je današnja Flora Vtc d.o.o..

 

© 2004-2018 Flora VTC d.o.o. Virovitica
Izrada Internet stranice. 1dva Održavanje: Flora Vtc.