Skup slavonskih komunalaca u Virovitici

Viroviticu je jučer posjetilo više od 40 predstavnika slavonskih tvrtki koje se bave poslovima održavanja čistoće i gospodarenjem komunalnim otpadom. Prije radnog sastanka i teških tema, komunalci su posjetili Gradski muzej Virovitica gdje su ih kustosice Muzeja upoznale s povijesti Virovitice i predstavile im međunarodno nagrađeni stalni postav Muzeja. Nakon toga, naši kolege, najdraži gosti i prijatelji, uputili su se na radni sastanak koji je održan u Križnici. To je naše jedino naselje na lijevoj obali Drave, a oblikuju ga meandri krivudavog toka rijeke Drave i granica s Mađarskom. Gostima, sudionicima skupa, dobrodošlicu su izrazili gradonačelnik Virovitice g. Ivica Kirin i načelnik općine Pitomača g. Željko Grgačić, koji su pritom pokazali potpuno poznavanje komunalne problematike i iskazali razumijevanje za naše goruće probleme. Niti opuštajući, pitoreskni ugođaj Križnice, a koju zovu i panonskim otokom jer se do nje dolazi jedino visećim pješačkim mostom ili skelom, nije puno pomogao smiriti žučnu raspravu slavonskih komunalaca o aktualnoj problematici u branši. Osim rasprave o Planu gospodarenja otpadom RH za razdoblje 2023. – 2028. g., novom Pravilniku o gospodarenju posebnim kategorijama u sustavu Fonda ZOEU, problematici u zbrinjavanju reciklabilnog otpada, obračunu količina za umanjenje tzv. poticajne naknade, raspravljalo se i o novom problem s kojim smo suočeni: veliki inflatorni učinak na cijenu usluge i poteškoće u novozapošljavanju djelatnika zbog niskih plaća. Raspravu je vodila moderatorica prof. dr. sc. Aleksandra Anić Vučinić, hrvatska znanstvenica i stručnjakinja u području gospodarenja otpadom, Florina dugogodišnja vanjska suradnica i osvjedočena prijateljica hrvatskih komunalaca.

Kao i uvijek, vremena za raspravu je bilo nedovoljno, te se još jednom pokazala potreba nastavka ovakvog korisnog regionalnog sastajanja kolega iz branše.

FLORA VTC zahvaljuje svim kolegama i učesnicima skupa, gradonačelniku Virovitice i načelniku općine Pitomača, moderatorici skupa, Gradskom muzeju Virovitica, djelatnicama cateringa Brick Virovitica i OPG-u Dravska iža Križnica.

 

© 2004-2018 Flora VTC d.o.o. Virovitica
Izrada Internet stranice. 1dva Održavanje: Flora Vtc.