Flora se predstavila na međunarodnoj konferenciji W2E

Međunarodna konferencija ‘Waste2Energy’ održana u petak, 25. ožujka, u Hotelu Hilton u Zagrebu, organizirana je od strane agencije Produkcijski tim u suradnji s gospodarskim subjektima s područja Republike Hrvatske i regije koji se bave gospodarenjem otpadom i proizvodnjom opreme za gospodarenje otpadom.

Velik interes rezultirao je popunom svih 180 slobodnih mjesta za posjetitelje konferencije tjedan dana prije održavanja kada su prijave za zainteresirane morale biti zaustavljene.

Na konferenciji se predstavila i Flora predavanjem na temu svog jedinstvenog pristupa razvoju i upravljanju tvrtkom kroz koju je dotaknula pitanja i problematiku energetskog iskorištavanja otpada.

Gotovo sve zemlje EU-a imaju razvijen sustav oporabe komunalnoga otpada po principu „energija iz otpada“ te u Europi funkcioniraju 492 postrojenja s ukupnom godišnjom preradom 96 milijuna tona (podatci CEWEP 2018.). U 2019. godini vodeća zemlja za oporabu otpada bila je Švedska s 47 % recikliranog ili kompostiranoga komunalnog otpada, a 53 % otpada energetski je oporabljeno. Dok je 8 država članica odložilo manje od 10 % svojeg otpada, što je cilj utvrđen novom Direktivom o odlagalištima za 2035., deset država članica i dalje je odlagalo više od 50 % svojeg komunalnog otpada.

 

 

© 2004-2018 Flora VTC d.o.o. Virovitica
Izrada Internet stranice. 1dva Održavanje: Flora Vtc.