Florina služba korisnog otpada nabavlja dva nova teretna vozila vrijedna 2,4 milijuna kuna

Suprotno uvriježenom mišljenju da „gradski komunalci“ žive na teret građana i gradskih proračuna dokazuje virovitička Flora. Na otvorenom tržištu, van gradskih i županijskih okvira, kroz samo jednu od svojih poslovnih djelatnosti Flora godišnje uprihodi više od 50 milijuna kuna. Učinak je to Sužbe za korisni otpad u kojoj radi 40 djelatnika, od kojih su 16 vozači teretnih vozila. Ako putujete negdje na dalji put, teško je ne sresti ih na cestama diljem Hrvatske. Oni sakupljaju EE otpad, papir, karton, staklo, otpadna ulja, gume, plastiku, otpadne kovine i sl. Pojedini naši vozači godišnje „naprave“ i po 200.000 km.

Vozni park ove službe, koji broji dvadesetak vozila, potrebno je redovito zanavljati te je u ovoj godini planirana nabava dva nova kamiona. Prvi, već ugovoren je troosovinac s nadogradnjom tipa abroll koji u Viroviticu stiže krajem svibnja. Isporučitelj kamiona je tvrtka Autohrvatska, a kamion je marke MAN model TGX 26.470 vrijedan 1.409.885,20 kuna. Njega će, zajedno s nadogradnjom (navlakačem kontejnera), PDV-om i svim troškovima leasinga Flora otplaćivati kroz slijedećih pet godina.

Osim snage od 460 KS, robusnosti, izdržljivosti, automatskog mjenjača i svih mogućih ergonomskih pomagala za vozača, po prvi puta jedno vozilo opremljeno je i posebnim sustavom tzv. pametnog tempomata. Inovacija je to proizvođača nazvana MAN Efficient cruise kojom putem GPS-a i softvera vozilo samostalno prati topografiju terena te automatski usklađuje vozni režim u cilju maksimalne uštede goriva i produžetka vijeka trajanja vozila.

Za drugo teretno vozilo Flora upravo završava postupak javne nabave. Radi se o dvoosovinskom 15 tonskom kamionu s nadogradnjom za podizanje kontejnera, tzv. absetzkipper. Kamion podiže i prevozi sve vrste komunalnih kontejnera, od najmanjih pa do velikih pres-kontejnera od 10 kubika. Vozilo će biti vrijedno 1 milijun kuna s PDV-om, a otplaćivati će se također putem petogodišnjeg leasinga. Isporuka ovog kamiona planirana je za kraj ljeta ove godine.

© 2004-2018 Flora VTC d.o.o. Virovitica
Izrada Internet stranice. 1dva Održavanje: Flora Vtc.