Dva nova trokomorna smećara

trokomorni-2015 (6)mini

Nabavkom dva nova trokomorna komunalna vozila Flora se u potpunosti uskladila sa zakonskim okvirima i strateškim smjernicama koje od skupljača otpada traže da u budućnosti korisnicima omoguće uslugu odvojenog skupljanja posebnih kategorija otpada. Posebnost ovih vozila je u tome što omogućuju korisniku da u jednom prohodu odvojeno i bez međusobnog miješanja skuplja i prevozi tri različite kategorije otpada: komunalni, korisni (papir-plastika) i biorazgradljivi kuhinjski otpad. Flora jedina u hrvatskoj posjeduje tri ovakva vozila sa specijalno izrađenim komorama za biorazgradivi otpad.

trokomorni-2015 (2)mini

Proizvođač nadogradnje je „GEESINKNORBA“, nizozemska tvrtka sa 140-godišnjom tradicijom i poznata kao europski lider po inovativnosti i kvalitetnim rješenjima u „smećarskim“ komunalnim nadogradnjama. Osim učinkovitosti, posebna pažnja posvećena je zadovoljavanju najviših ekoloških standarda. Podvozja su pogonjena dizelskim 235 kW motorima najviše EURO 6 norme koje je proizveo njemački MAN. Vozaču je pružena vrhunska ergonomija, a svim sudionicima u poslu puna sigurnost i zaštita na radu.

trokomorni-2015 (3)mini

Vrijednost oba vozila je 3.765.694 kn, od čega je 1,5 milijuna kuna Flori priskrbio Grad Virovitica iz bespovratnih poticajnih sredstava Fonda za ove namjene.

„ Zadovoljan sam kada vidim ozarena lica svojih djelatnika što im je od danas na raspolaganju još jedan primjerak najsuvremenije svjetske tehnologije koji će im bitno olakšati ovaj izrazito težak i neugodan posao. Veseli me što ovom investicijom našu lokalnu sredinu držimo u koraku s najuređenijim europskim gradovima u pogledu kvalitete pružanja usluge skupljanja otpada. Zahvaljujem najistaknutijim predstavnicima naše lokalne vlasti koji nam sve ove godine daju svesrdnu pomoć i podršku, našem saborskom zastupniku g. Đakiću i županu g. Tolušiću, a posebice gradonačelniku g. Kirinu što se uspio izboriti za sredstva za sufinanciranje i ovoga projekta.“…. izjavio je Željko Iharoš, direktor Flore Vtc

trokomorni-2015 (5)-mini trokomorni-2015 (4)mini

© 2004-2018 Flora VTC d.o.o. Virovitica
Izrada Internet stranice. 1dva Održavanje: Flora Vtc.