Prezentacija novo nabavljene opreme

U četvrtak 22.svibnja 2014.g.Flora je predstavnicima svoga vlasnika, predstavnicima Županije, novinarima i zainteresiranoj javnosti predstavila u proteklih pola godine novo nabavljenu vrjedniju opremu, strojeve i radna vozila. Ukupna vrijednost investicije je više od 5 milijuna kuna, a sva oprema nabavljena je putem financijskog leasinga na rok otplate od 5 godina.

govor-2

“Zvijezda“ predstavljanja nedvojbeno je specijalno TROKOMORNO KOMUNALNO VOZILO ZA SKUPLJANJE BIORAZGRADLJIVOG KOMUNALNOG OTPADA. Prva je to ovakva inovativna, vrlo složena pokretna radna stanica isporučena ne samo u Hrvatskoj nego u ovom dijelu Europe. Vozilo je posebno po tome što omogućuje korisniku da u jednom prohodu odvojeno i bez međusobnog miješanja skuplja i prevozi tri različite kategorije otpada: komunalni, korisni (papir-plastika) i biorazgradljivi kuhinjski otpad.

govor-1

Proizvođač  nadogradnje je „GEESINKNORBA“ europski lider po kvalitetnim inovativnim rješenjima u „smećarskim“ komunalnim nadogradnjama. Osim učinkovitosti, posebna pažnja posvećena je zadovoljavanju najviših ekoloških standarda, te ergonomiji, sigurnosti i zaštiti na radu korisnika.Ovim vozilom Flora je spremna ispoštovati nove zahtjeve propisane novim Zakonom o održivom gospodarenju otpadom koji se odnose na uspostavu obveze odvojenog skupljanja biorazgradljivog otpada.

druga-strana

Još jedan radni stroj nabavljen je upravo za tu namjenu: KOMBINIRANI STROJ ZA MANIPULACIJU BIORAZGRADLJIVIM OTPADOM. To je snažni i robusni CATERPILLAR-ov utovarivač s pogonom na sve kotače i ugrađenom polipnom rukom za rukovanje svakom vrstom krupnog „zelenog“ otpada. Nabavku ovog, kao i prethodno opisanog trokomornog smećara, u 40%-tnom udjelu bespovratno je sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

dvoriste-1

Slijedeća prezentirana novo nabavljena oprema i vozila su:

-kamion sandučar s podiznom utovarnom platformom- MAN-ov 12 tonski „TGL-12.220 4×2“ na koji je nadograđen 48 kubičnim sandukom s automatiziranom utovarnom rampom nosivosti 1,5 t prilagođenom za utovar i prijevoz paletiziranog građevinskog otpada koji sadrži azbest (azbestnih ploča). Flora je osim višegodišnjeg gospodarenja plohom za odlaganje građevinskog otpada koji sadrži azbest odnedavna postala i ovlaštenik za skupljanje i prijevoz ovoga materijala što će ovim vozilom biti uvelike olakšano.

 – kamion s nadogradnjom tipa „abroll-navlakač“ velikih kontejnera kakve Flora inače već koristi za skupljanje i prijevoz EE otpada. Kamion je također Njemačkog MAN-a snage 440KS, dok je na njemu nadogradnja-navlakač tvrtke MEILLER-GROUP, također njemačkog proizvođača koji je u tim proizvodima više od 100 g. bez prave konkurencije. Vozilo je u skoro svim elementima naprednije od dosadašnjih, a Flori će omogućiti da postojeće poslove obavlja uz manje troškove, brže i efikasnije.

 – kombinirana višenamjenska radna jedinica nabavljena za razne djelatnosti Florine službe održavanja zelenih površina. To je pogonski stroj – komunalni traktor marke SAME (105 KS-4WD) posebno pripremljen za nošenje i pogon 3 nova specijalna komunalna priključka proizvedena u hrvatskoj tvrtci RASCO: malčer na produžnoj fleksibilnoj hidrauličkoj ruci (NEVA 6000), samoutovarni elektronski nadziran i upravljan rasipač soli i sipine, te hidraulički upravljiva snježna ralica s mehanizmom za preskakanje prepreka (SPTT 2,7). Jasno je da će se ovo radno vozilo koristiti maksimalno tijekom cijele godine: zimi za potrebe zimske službe, a u ostalo vrijeme za održavanje najteže zaraslih i teže pristupačnih zelenih površina.

brko-kamion

 Sva oprema i radni strojevi nabavljeni su javnom nabavom od najpovoljnijih ponuditelja, a za nas su to bili, jesu i biti će samo oni koji nude: veću učinkovitost, kvalitetu, inovativnost, multifunkcionalnost, automatiziranost i nadziranost rada, jednostavnost rukovanja i održavanja, pouzdanost i jamstvo najboljih svjetskih proizvođača, ekološku osviještenost, smanjenu potrošnju i energetsku učinkovitost, ergonomiju i zaštitu rukovatelja.

© 2004-2018 Flora VTC d.o.o. Virovitica
Izrada Internet stranice. 1dva Održavanje: Flora Vtc.